MŰFAJOK szerinti bontás:

2015. augusztus 6., csütörtök

Francisco Marins: Az aranybányák titka

Francisco Marins - Az aranybányák titka

"Merre vannak a teméntelen aranykincset rejtő Golgota Sziklák? Hova tűnt el a derék Juvenal bácsi? Barátságos vagy ellenséges indiánokkal találkoznak a vadon mélyébe utazók? Vajon kiállja-e a kis Pixuira a főnökké avatás nehéz próbáit? Egyik kérdés a másiknak adja át helyét ebben a mindvégig izgalmas, fordulatos regényben. Szerzője Francisco Marins, a mai Brazília ismert írója, aki Brazília száz -kétszáz évvel ezelőtti hősi korszakának állít emléket: az aranyláznak, a belső vadonság veszéllyel teli felkutatásának, és ami ezzel együtt jár: belső Brazília lassú, szinte akaratlan felfedezésének. Az eredeti háromkötetes ifjúsági regénynek rövidített változatát tartja kezében az olvasó."

Ismét egy régi Delfin-könyv a padlásról...
Dávid véleménye: "Érdekes, jól bemutatja, hogyan éltek az indiánok, milyen a vadon. Jó a történet.  Izgalmas a vége. Jók az illusztrációk (az összes Delfin-könyvben). Kedvem lett ahhoz, hogy valami indiános mesét írjak."

Tehát nemcsak érdekes könyv, de inspiráló is valaki számára, aki szeret meséket, történeteket írni. Ez ritkaság szerintem, és tényleg izgalmas doppingszer, amikor egy könyv stílusa, írásmódja motiválólag hat az emberre. Hatalmas dolog, meg kell becsülni, mert ez valóban kuriózum.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése