MŰFAJOK szerinti bontás:

2022. december 22., csütörtök

Cara Hunter: Így görbüljek meg - Adam Fawley-sorozat 6. rész



"Éjfél.

A rendőrséget eldugott farmra hívják Oxford külterületén.

A konyhában holttest, közvetlen közelről lőtték agyon.

Úgy tűnik, betörés, ami rosszul alakult, de Adam Fawley gyanakodni kezd, hogy másról van szó.

Amikor a rendőrség felfedezi, hogy az ügy összefügg egy évekkel korábbi gyermekgyilkossággal, amely az igazságszolgáltatás állítólagos tévedésével zárult, a sajtó vérszemet kap.

Fawley csapata hirtelen minden korábbinál élesebb figyelem kereszttüzében találja magát. És aki a múlt mélyére ás, biztos talál egy-két csontvázat."

_________________________

Cara Hunter hihetetlenül érzékletesen és intelligensen írt meg egy rendkívül érdekfeszítő és izgalmas regényt. Többször is elámultam azon, hogy mennyire okosan és érzékenyen közelíti meg a témát és kezeli a helyzeteket (amelyek, mint kiderült, megtörtént eseményen alapulnak), pedig egy nagyon összetett, bonyolult és szerteágazó ügyet tárt ezúttal az olvasók elé.

A sorozat korábbi köteteit is olvastam, és azok is nagyon jól megírt, kiváló karaktereket felvonultató történetek voltak, de azt hiszem, ez a rész - profizmusa okán - megkoronázta az eddigieket. 

A történet alapja szörnyű, olyan, amiről még olvasni is nehéz, Cara Hunter mégis egy olvasmányos, érdekes, letehetetlen krimivé tudta szőni, úgy, hogy a tartalom rovására sem ment az, hogy mégiscsak a szórakoztató irodalom sajátosságait kellett közben felvonultatnia, és nem sérült az az érzékenység sem, amellyel meg kell közelíteni egy ilyen témát.

Egyfelől tehát rendkívül megrendítő történet az első oldaltól az utolsóig (és bárcsak azt mondhatná az ember, hogy de szerencsére ez csak egy könyv, a valóság nem ilyen szörnyű), másfelől egy nagyon feszes, lebilincselő krimi, annak minden nélkülözhetetlen elemével és pozitív tulajdonságával.

Egyébként Cara Hunter néhány évvel ezelőtt Budapesten járt író-olvasó találkozón, és egy nagyon szimpatikus embert ismerhettünk meg a személyében, ami már önmagában elég ahhoz, hogy az ember bizalmat szavazzon a könyveinek, aztán ha nekiállunk a sorozatnak, rá kell döbbennünk, hogy Hunter részről részre egyre erőteljesebb, átütőbb műveket tud létrehozni.

Még van néhány nap karácsonyig, krimikedvelőknek kiváló ajándék!

Megrendelhető ITT.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése