MŰFAJOK szerinti bontás:

2019. december 18., szerda

Naomi Alderman: A hatalom



"A nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek. 
Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.
A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…
Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni? 

A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján.

Már több mint két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában.
Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét. "
_______________________
Nagy hatású mű, amely vegyes érzéseket generál. Ijesztő, eredeti, amely az eddig tudottakat összekuszálja. Borzolja az ember idegeit, mert minden a feje tetejére áll. Minden más, mint ahogy volt, van, vagy ahogy megszoktuk. Nem jobb, csak más, mint az eddigi mérce vagy etalon. Nem úgy etalon, mint amihez fel kell nőnünk vagy mint ami példaértékű, hanem mint ami a hétköznapi valóságunk, amihez mérjük a képzeletet. Nem egy jobb világ víziója, sőt inkább egy rosszabb világé. Egy képzelt, rosszul értelmezett hatalom - mert a hatalom szinte mindig rossz értelmet nyer és rossz vért szül, és ebből adódóan tévútra is visz. Ez egy másik tévút, mint amiben élünk. Sok tévút van, és nehéz a szerteágazó ösvények között az egy igaz útra rátalálni. Talán ez az írás is erről szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése