MŰFAJOK szerinti bontás:

2017. január 7., szombat

Indiana Jones

Gergő legújabb olvasmányai az Indiana Jones-kötetek; A kristálykoponyát még most olvassa. 

Van mindegyik résznek ifjúsági változata is, de mi nem azt választottuk. Az eredeti mindig jobb. Ha már olvas, azt olvassa. 

Nagyon tetszik neki mindegyik rész, izgalmasnak tartja a történeteket, és érthetőbbnek is, mint a filmekben. 
(De azért a filmet is ajánljuk mindenkinek. :))

Érdekesség, hogy a könyvnek mind a négy részét más író írta. Hogy miért, azt nem tudjuk, de vagy sikerült némileg egységesíteni a stílust, vagy mivel különálló történetek, ezért nem zavaró a különbség. 

----


INDIANA JONES ÉS A VÉGZET TEMPLOMA

Indiana Jones és a Végzet Temploma

Indiana Jones, a hírhedt régész-kalandor éppen Sanghajban zsebelné be a jutalmat egy ősi császár hamvaiért, de megbízója, a Lao Cse nevű gengszter és bártulajdonos át akarja verni. Indy azonban nem hagyja magát, bár végül menekülnie kell Willie Scott, egy gyönyörű, de hisztérikus bárénekesnő társaságában. Kis testőre, Picur is csatlakozik hozzájuk, ám repülőútjuk kellemetlen meglepetéseket tartogat, ki kell ugraniuk a gépből, s végül Indiában kötnek ki.
Egy szegény kis indiai falu sámánja ráveszi a régészt, hogy szerezze vissza az oltárukról ellopott, varázserejű szent köveket, mert azok nélkül elpusztulnak. Indy és csapata elhatározzák, hogy segítenek, de nem is sejtik, milyen hatalmak állnak a háttérben. Hamarosan eljutnak a pankoti palotába, amely alatt a Végzet Templomában a thugok szektája emberáldozatokat mutat be.
Vajon képes-e Indy, Willie és Picur ellenállni a gonosznak, és vissza tudja-e szerezni a professzor a Szankara-köveket?


INDIANA JONES ÉS AZ UTOLSÓ KERESZTES LOVAG
Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag




Indiana Jones ezúttal részben személyes okokból hagyja ott tanári szobáját és csatolja fel ostorát. Hírt kap arról, hogy édesapját – akinek árnyékából számos kaland, eredmény és tudományos elismerés után sem volt még képes kilépni – elrabolták. Kiderül, hogy idősebb Jones professzor a nácik fogságában van. A németek tudják, hogy Jones titkos naplója segíthet nekik közelebb kerülni a hőn áhított ereklye, a Szent Grál lelőhelyéhez, amely a legenda szerint az örök élet kulcsa.
Indy apja jegyzeteit felhasználva nekivág a kalandos útnak: először Velencébe, onnan Berlinbe, majd tovább a Közel-Keletre, a Szentföldre. A fenyegető veszéllyel nem egyedül kell szembenéznie, hiszen Velencében találkozik Dr. Elsa Schneiderrel, aki elkíséri további útjaira. Indy közben kénytelen behatolni az oroszlán barlangjába – a nácik főhadiszállására – is, hogy kiszabadítsa apját. A két Jones ettől kezdve egyszerre lesz üldözött és üldöző, miközben életveszélyes kalandok tucatjain verekszik át magukat.
Vajon meg tudják-e kaparintani a németek előtt a kelyhet, miközben sarkukban lohol az egész Harmadik Birodalom?

INDIANA JONES ÉS A KRISTÁLYKOPONYA KIRÁLYSÁGA

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

1957. Az USA délnyugati részén járunk, a sivatagban, a hidegháború csúcsán. Indy és társa alig tudnak elmenekülni a szovjet ügynökök karmaiból. Jones professzor hazatér a Marshall Egyetemre, ám a dékán figyelmezteti, hogy tevékenysége gyanússá vált a hatóságok szemében. 

Indy már épp készül elhagyni a várost, amikor találkozik egy Mutt nevű ifjúval, aki ajánlatot tesz: ha Indy segít neki egy nagyon személyes küldetésben, akkor lehet, hogy megszerezheti a történelem leglátványosabb régészeti leletét, Akator kristálykoponyáját, melyet oly sok legenda, babona és félelem övez. Ám amint Indy és Mutt elindulnak Peru legtávolabbi zugai felé, az ősi sírok és a legendás aranyváros vidékére, ráébrednek, hogy nem csak ők kutatnak a kincs után. A szovjet ügynökök szintén a Kristálykoponya nyomában járnak. Főnökük, a jéghideg Irina Szpalko, akinek elit katonai osztaga világszerte keresi a titokzatos kristálykoponyát, amelyről azt hiszik, hogy segíteni fog a szovjeteknek a világ leigázásában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése