MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. július 23., szombat

Herman Melville: Moby Dick - rövidített változat

3. szint
Átdolgozta: María Asensio
Rajzolta: Francesc Ráfols

"A Moby Dickben Melville a két főszereplőn keresztül ábrázolja a rosszat. Egyrészről a bálna, amely az érzések nélküli rosszat szimbolizálja, amely mindent elpusztít, amivel találkozik. Másrészről pedig Ahab kapitány, aki a dacos rosszat szimbolizálja, hiszen személyes gyűlölete és bosszúvágya hajtja, még akkor is, ha ezzel az emberei életét teszi kockára."

A Napraforgó Kiadó sorozata négy fokozatban könnyű olvasmányokat kínál az olvasással még csak most ismerkedő gyerekeknek szóló könyvektől egészen a már szívesen olvasó gyerekek szintjéig, akik klasszikus történetek olvasmányos változataival barátkozhatnak meg.

Ezt a könyvet Gergő olvasta el, és nagyon tetszett neki.
Izgalmasnak tartotta a történetet, és nem számított rá, hogy az lesz a vége, ami. (Hát igen, ez van, ha nem tipikusan gyermekeknek íródott regényt olvas egy gyermek.)
Az is tetszett neki, hogy egyes szám első személyben íródik a történet - valóban, ez mindig hozzátesz a könyvhöz, egyetértek.

Én (az anyuka :)) elfogult vagyok a bálnákkal kapcsolatban; abszolút nem tartom őket gonosz lényeknek, ezért ez a könyv egy elég különös megközelítésből szemlélteti a dolgokat; a bálnavadászokról annál inkább megvan a véleményem... Értem én, megélhetés - de azért ez gyakran nem csak erről szól, lássuk be.
Szóval ha egymás mellé tesszük egy bálna és egy rá vadászó ember gonoszságát - nos, ki szerint merre billen a mérleg?
De ez egy másik történet.

Mindenesetre különleges, érdekfeszítő, izgalmas sztorit kínál ez a sorozat a gyermekek számára könnyen olvasható és könnyen befogadható formában - akárcsak a Robinson esetében.

Ezt a részt is nagyon jó szívvel ajánljuk minden gyermeknek - szerintem már 7 éves kortól simán olvasható, akár 12-13 éves korig!
Elgondolkodtató téma könnyed lepelben - pont, ahogy az egy gyermeknek való.

ITT megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése