MŰFAJOK szerinti bontás:

2015. október 9., péntek

Rick Riordan: A villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak 1.



"A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minotaurusz be nem kergeti a nyári táborba. Hirtelen mítikus lények járkálnak ki-be a lakokba, és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, némelyiküket felbosszantotta: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon."

 A 11 éves gyermekem, Dávid olvasta ezt a könyvet, és ez is bekerült a kedvencei közé.
A véleménye: izgalmas könyv, amelyben volt egy pici félelmetes rész is, de az jó volt, mert az a véleménye, hogy egy ilyen könyvbe kell is ilyen.
Később is volt benne sokféle lény, de azok már nem voltak félelmetesek.
Izgalmas könyv, amelynek meglepő a végkifejlete - három csattanó van a végén! -, ugyanis az író teljesen mást sejtet, mint ami aztán kiderül...

Dávid azt mondja, hogy mivel a főszereplő egy 6. osztályos fiú, és egyes szám első személyben íródik a történet, ő pedig 5. osztályos, ezért értette a gondolatait, megértette, hogy mit miért gondol úgy, ahogy, és ez nagyon jó volt, mert egy kisebb gyermek ezeket nem biztos, hogy értette volna, ezért elsősorban 10 év fölöttieknek ajánlja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése