MŰFAJOK szerinti bontás:

2018. január 6., szombat

A. J. Waines: Lány egy vonaton



"Az önfejű újságíró, Anna Rothman felismeri az öngyilkosságot - a férje öt évvel azelőtt megölte magát. Mikor a vonaton a mellette ülő lány egy medált dug a táskájába, majd a sínekre veti magát, Anna kínos kérdéseket tesz fel. Minden öngyilkosságra utal, a rendőrség lezárja az ügyet.
A lány, Elly azonban egy sor rejtett üzenetet hagyott hátra, Anna pedig veszélyes küzdelembe fog, hogy felkutassa a lány fél éve elrabolt unokaöccsét, megtalálja útitársa gyilkosát, és megválaszolja azokat a kérdéseket is, melyeket saját múltjával kapcsolatban merültek fel.

A pszichológiai thriller, ami vezette az Amazon sikerlistáját."
________________________

Elkerülhetetlen az összehasonlítás A lány a vonatonnal, és tudom, hogy az lett a sláger, a világhírű könyv, A könyv, de nekem ez sokkal, de sokkal jobban tetszett! Ha már összehasonlítás: "annak" a vége annyira bosszantó volt, annyira klisés; ennek a könyvnek a befejezése pedig meglepő, tényleg olyan, amit nem lehet előre kitalálni.

És akkor most be is fejezem a hasonlítgatást, nézzük csak önmagában ezt a regényt.

Jó a történet, érdekes szálakat kanyarít az író, olyan csavarokat tesz bele, amikre nem lehet tudni előre a választ. 
Az első rész befejezése ritka nagy meghökkenést okozott, olyat, ami tényleg elvétve fordul elő egy könyvben.

Rengeteg kérdést felvetett, és lehetetlenné tette, hogy az ember szünetet tartson az olvasásban. 

Olvastam más kritikában, hogy nahát, miféle "véletlen" fordult elő ebben a könyvben. Én nem tartottam életszerűtlennek, bár meglepőnek igen, persze. De hát annyi véletlen van az életünkben - akkor miért is ne lehetne egy könyvben is?

Nagyon jó krimi, jól van megírva a főbb szereplők jellemrajza, végig nagyon izgalmas volt, gördülékeny, kiszámíthatatlan, kérdésekkel teli, és nem felszínes, hanem könnyed műfaja ellenére fontos témákat feszegető. Remek krimi, és remélem, hogy Waines több könyvét is ki fogják adni Magyarországon!

Letehetetlen!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése