MŰFAJOK szerinti bontás:

2017. április 22., szombat

John Farndon: Séta az ásványok között



"Kirándulni jó! Hiszen a friss levegő és a mozgás mellett olyan csodákra is akadhatunk a túrázás során, mint amilyenek a kőzetek, az ásványok, sőt, szerencsés esetben akár drágakövet is találhatunk. Az ásványvadászok élete tele van meglepetésekkel, hiszen még a legunalmasabb kavicsnak is évmilliókra visszanyúló története lehet… Ez a könyv abban segít, hogy az olvasó kiismerhesse magát a kőzetek, az ásványok és a drágakövek lenyűgöző birodalmában."

____

A Napraforgó Kiadónak ez az új ismeretterjesztő könyve rengeteg érdekességgel ismerteti meg a gyerekeket az ásványokkal, kőzetekkel kapcsolatban. 
Például ír arról, hogy mit jelent az, ha csíkos kavicsot találnak, mit jelent az, hogy kőzetbolygón élünk, vagy hogy a Himalája hegyei egyre emelkednek (ti tudtátok ezt????), mik azok a magmás vagy üledékes kőzetek, fosszíliák, és még számtalan dologról.

Ti tudjátok, mi az a kőzetciklus? Hogy hol érdemes köveket gyűjteni? Hogy hogyan keletkeznek, illetve egyáltalán mik azok a fosszíliák? (Szerintem nem úgy, ahogy a legtöbben gondoltuk volna.) Hogy hogyan tisztítsuk a "kincseinket"?

A gyermekeknek azt is leírja a könyv, hogy miből áll a "kőzetvadász" felszerelése. Azt hiszem, ha egy kisgyerek "felszereléssel" lát neki valaminek, máris sokkal komolyabban veszi azt, és nagyobb lelkesedéssel veti bele magát. Ami jó abból a szempontból is, hogy így sokkal koncentráltabban és kitartóbban foglalkozik az adott dologgal, illetve - ami talán még fontosabb - hogy mindeközben jól érzi magát, élvezi azt, amit csinál!

Rengeteg új kifejezéssel is megismerkedhetünk ebből a könyvből, továbbá az ásványok létrejöttének módjával, az olyannyira izgalmas drágakövek képződésével, és hogy miről ismerhetjük fel, hogy milyen ásványt tartunk a kezünkben.

Mindenkinek, akit érdekelnek az ásványok és a kőzetek, hasznos, érdekes és izgalmas olvasmány!

ITT megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése