MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 3., péntek

Klaus-Peter Wolf: Pál Péter és a Láthatatlan



"Ne légy gyáva! Mitől félsz, úgysem látja senki!" Pál-Péter nem hisz a fülének. Vajon ki szól hozzá? A titokzatos hang gazdáját nem sikerül felfedeznie. Nem is csoda, hiszen láthatatlan. Amióta felbukkant, mindenhova elkíséri Pál-Pétert, és alaposan felforgatja az életét. Hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb bonyodalmakba rángatja bele. És mit gondoltok, ki lesz a végén a hibás? Kit szidnak le? Természetesen Pál-Pétert. A Láthatatlan pedig kitűnően szórakozik az általa okozott felforduláson. Az Erich Kästner-díjas Klaus-Peter Wolf meséjét 8 éves kortól ajánljuk."


Gergő legújabb olvasmánya - egy párórás lazítás a Harry Potter 1. része közben. :)

Úgy látom, nagyon vonzó olvasmány tud lenni kisebb, olvasni tudó gyermekeknek egy nem csak tartalmában könnyed, hanem valóban vékony, pár óra alatt kiolvasható könyv - olvasásra ösztönzi, motiválja, hogy ilyen gyorsan kiolvasta, és már veszi is a kezébe a következő olvasmányt.

Ez nem olyan elriasztó egy 2. osztályos gyermek számára, mint egy több száz oldalas könyv. Abba is belekezd (lásd pl. Harry Potter) - de azért azt fontolgatja előtte egy kicsit. :)
Aznap viszont, amikor ezt kiolvasta, több könyvet is kiolvasott - és tényleg, mert bár vékony (64 oldalas), de tartalmas könyvecskékről beszélünk.

Tetszett neki, azt mondta, "nem volt unalmas és jó volt". :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése