MŰFAJOK szerinti bontás:

2015. november 8., vasárnap

Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 2. – A szörnyek tengere



"Percy Jackson hetedik éve az iskolában meglehetősen unalmasan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába. Ám amikor az ártatlan labdázgatás élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam, kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csak rossz hírekkel szolgálhat: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük. A villámtolvaj lendületes, humoros és rendkívül népszerű folytatásában Percynek és a barátainak át kell szelniük a Szörnyek Tengerét, hogy megmentsék a táborukat. De Percynek mindezek előtt még szembesülnie kell egy a származását érintő titokkal: rá vár a feladat, hogy eldöntse, áldás-e, avagy átok Poszeidón fiának lenni."

Dávid véleménye a könyvről:
Az egész könyv izgalmas, de a legvége meglepő. Még lehetett volna egy kicsit hosszabb...
/Van ennél nagyobb dicséret egy 11 éves gyermek részéről?/
Az első rész majdnem kétszer ilyen hosszú volt, de attól függetlenül, hogy ez is lehetett volna hosszabb, ugyanolyan jó volt, mint az első. Az 1. rész előnye a 2. résszel szemben: abból kifolyólag, hogy az hosszabb volt, abba több fordulat 'belefért'.
/És, úgy tűnik, fordulatból és izgalomból egy könyv esetében sosem elég... :)/
Dávid azt mondja, az első rész elején nem mindig értette az eseményeket, de most már, a 2. részben minden teljesen érthető volt.
Ő nagyon szereti a "harcos" jeleneteket, és ezek szerint ebben a könyvben is volt ilyen, mert azt mondta: a harc is jó benne, de jó, hogy nemcsak arról szól a könyv, mert az is érdekes, ahogy az író például a tábort bemutatja.

Nos, ahhoz, hogy megtudjam, milyen harc, milyen tábor, milyen fordulatok, azt hiszem, nekem is el kell olvasnom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése