MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. április 2., szombat

Anja Stürzer: Somniavero - Az idő fogságában


Somniavero - Az idő fogságában

"Jochanan, a 2100-as években élő berlini fiú visszautazik a múltba, a meglehetősen sötét 2031-be – és ott is ragad. Elvesztette ugyanis a somniaverót, ami elengedhetetlen az időutazáshoz. Újdonsült barátaival, Merlinnel és Akaschával együtt minden erejével azon van, hogy visszakerülhessen a saját idejébe. De ehhez le kell rázni dr. Paulust, az őrült tudóst, aki folyamatosan a nyomukban van... Jochanan megismeri a múltját (ami a mi jövőnk), Merlinék pedig bepillanthatnak a jövőjükbe (ami a mi még távolabbi jövőnk). Mi pedig elgondolkodhatunk azon, mit csinálunk rosszul itt és most, ha ez vár ránk... Letehetetlenül izgalmas sci-fi, 10 éven felülieknek."

Dávid olvasta ki a Somniaverót. Nekem a borító is nagyon tetszik, hívogató, az ember úgy érzi, hogy le kell vennie a polcról - fel is hívtam rá a figyelmét a könyvesboltban. Elolvasva a fülszöveget, mondta is, hogy oké, ez jöhet.
Hát nagyon tetszett neki! Azt mondta, eleve a műfaj is tetszik neki - nyilván ilyenkor az adott műfajban íródott könyv is könnyebben közel kerül az emberhez. (Ugyanakkor persze mit számít a műfaj, ha nem jól van megírva a történet - de itt nem volt szó erről.)
Kimondottan tetszett Dávidnak, hogy több ember szemszögéből mutatta meg ugyanazt az író, ez külön érdekessége a könyvnek.
Dávid ajánlja mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése