MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. augusztus 3., szerda

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly (3. rész)


Harry Potter és az azkabani fogoly

"Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett és szuperbiztos börtönből megszökik egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény Roxfortba tart, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. A varázslónövendék Harry Potter és barátai számára a harmadik tanév sem csak a vizsgák izgalmait tartogatja..."

Gergő pillanatok alatt végzett vele. "Csak" ugyanazért, amiért mindenki: letehetetlen, elvarázsol, elbűvöl, magával sodor, mert lendületes, izgalmas, zseniális és remekmű. Hát ezért. Ezt tudjuk csak leírni minden Harry Potter-résznél - de ezt le kell írnunk minden Harry Potter-résznél.

Nagyon tetszettek neki az ötletek benne, és a csattanó (ami egyébként nem csak az egyes kötetek végén van, hanem a történet közben is van nem kevés fordulat, csattanó és számos, abszolút kiszámíthatatlan epizód).

Ez a rész még egy kicsit jobban tetszett neki, mint a 2., pedig az is lenyűgözte.
Igen, a Harry Potter-sorozat olvasása közben az ember mindig azt hiszi, hogy a következő rész már nem lehet jobb - és Rowling minden újabb kötetnél el tudta érni, hogy az felülmúlja az előzőt, hiába volt már az is zseniális.

Amint letette ezt a kötetet, máris a kezében volt a 4. - arról is hamarosan tudósítunk!
Addig is minden gyereknek és felnőttnek üzenjük, aki még nem olvasta: olvassátok el a Harry Pottert! Ő és a barátai és a Rowling által megteremtett miliő csodás világba repít titeket. És higgyétek el: ott akartok lenni.

Az Animus Kiadótól megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése