MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. augusztus 18., csütörtök

J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege


Harry Potter és a Tűz Serlege

"Melyik nemzeti válogatott nyeri a Kviddics Világkupát? Ki lesz a Trimágus Tusa győztese? Utóbbiért a világ három boszorkány- és varázslóképző tanintézetének legrátermettebb diákjai küzdenek. A világraszóló versengés házigazdája Roxfort, az az iskola, ahová Harry Potter immár negyedévesként érkezik. És ahogy az a felsőbb osztályosoknál már egyáltalán nem különös, Harry és barátai a másik nemet is felfedezik... Ám nem csupán e kellemes igzalmakat ígérő események várnak Harryre és barátaira. Voldemort, a fekete mágusok vezére újból készülődik..."

Döbbenetes, hogy egy 9 éves gyerek milyen sebességgel tud kiolvasni egy 680 oldalas könyvet, ha az jó; mekkora lelkesedéssel, éjjel-nappal olvasva, a könyvvel ébredve, a könyv fölött aludva el, csak arról beszélve, mindenhova magával cipelve - ráérezve az olvasás (Az Olvasás) szépségére, örömére, nélkülözhetetlenségére, pótolhatatlanságára.

J. K. Rowlingot és a Harry Potter-könyveket már többször méltattuk itt a blogon is; azt hiszem, annál nagyobb méltatásra és elismerésre, mint hogy egy 2. osztályos gyermek néhány nap alatt kiolvas egy majdnem 700 oldalas regényt, egyetlen könyvnek sincs szüksége.

Éljen az olvasás, és Harry Potter forever. :)

ITT megrendelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése