MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. augusztus 14., vasárnap

Kalandos küldetés: Zűr az űrben



Egy újabb kötetét szeretném bemutatni a Napraforgó Kiadó Kalandos küldetés című sorozatának.

"Amikor rutinküldetésre irányítanak, még nem is sejted, hogy életed kalandja vár! Át tudsz-e navigálni a Naprendszeren, megoldod-e a bolygók titkát, vagy a zseniális tudós a gonosz emberrablók karmai között marad?"

Ebben a részben is természetesen a gyermek a főszereplő; fel kell derítenie a titokzatos űrbéli bűnesetet, és közben még a földrajztudása és a csillagászati ismeretei is bővülnek.

Ebben a klassz könyvben szó van többek között meteoritokról, titokzatos és veszélyes aszteroidamezőkről, napkitörésről, felfedezőrobotokról, a NASA-ról és a Marsról; és ezenkívül még sok egyéb fontos és izgalmas dologról.

A gyermek érdekes és biztosan őt érdeklő s a korának megfelelő kérdések útján, rejtvényes feladatokon át jut el a megoldásokhoz és a válaszokhoz, ami motiválja a témában való alaposabb elmélyülés felé, felkelti az érdeklődését az eddig még számára ismeretlen fogalmak iránt, és játszva, tényleg játszva tanulja meg azokat a dolgokat, amelyek nem száraz tények formájában találhatók meg ebben a könyvben, hanem úgy, hogy az lekössön gyereket, de akár felnőttet is egyaránt.

Ezt a részt is ugyanolyan jó szívvel ajánlom minden gyermeknek, mint bármelyik másik Kalandos küldetést!
Mi elkötelezett rajongói vagyunk e sorozatnak. :)

A Napraforgó Kiadótól megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése