MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 28., kedd

Rick Riordan: Az elveszett hős (Az Olimposz hősei 1. rész)


Oldalszám: 544
Kötéstípus: kemény táblás védőborítóval
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: The Heroes of Olympus: The Lost Hero
Fordító: Acsai Roland


"Percy Jackson visszatér… Vagy mégsem? Ugyanis minden nyom nélkül eltűnik a Félvér Táborból. Annabeth égre-földre keresi kedvesét, egyelőre eredménytelenül. Ám ugyanolyan rejtélyesen, ahogy Percy felszívódott, feltűnik egy Jászon nevű srác, aki semmire sem emlékszik a múltjából, viszont nagyon sokat tud. Például a küldetésekről, és – csak úgy mellékesen – folyékonyan beszél rómaiul, hogy a farkaspótszülőkről már ne is beszéljünk…
Elhangzik egy újabb prófécia, és kezdetét veszi egy újabb küldetés – most már Jászon vezetésével. Közben kiderül néhány furcsa dolog… Jászonról is. Tényleg létezik egy másik Félvér Tábor, ahol a római istenek gyermekei nevelkednek, akik halálos ellenségei a görög félvéreknek? És a kedves olimposzi szülők vajon miért nem merik hallatni isteni hangjukat? Ki ejtette foglyul Hérát, az istenek hisztis, undok és bajkeverő királynőjét? Megéri kockáztatni érte az életüket?
Megtudod, csak kövesd kedvenc íród kedvenc hőseit a leges-legújabb és legkockázatosabb küldetésre!"


Dávid tegnap fejezte be ezt a könyvet - ő már bátran nekivág a vastag olvasmányoknak is; ez is több mint 500 oldalas könyv.

Ugyanannyira tetszett neki ez a rész is, mint az eddigi Percy Jackson-történetek, főként az, hogy mindegyik fejezetet valamelyik főszereplő szemszögéből láttatta az író.
Ez alapján kíváncsi a folytatásra, hiszen sikerült Rick Riordannak úgy lezárni a történetet, hogy nincs lezárva - és hogy ezáltal felcsigázza az érdeklődést, vajon mi lesz ezután; vajon hol van Percy Jackson.

Dávidnak az különösen tetszik, hogy az író ötvözi a modernitást a mitológiával - nagyszerű ötlet.

Meglepő fordulatok vannak a regényben, és fokozatosan egyre több dolog derül ki a főszereplő életéről, hiszen az amnézia az egyik "főszereplője" a könyvnek, és mindig nagyon izgalmas, hogy hogyan ébred rá az amnéziás személy napról napra, fokról fokra, hogy ki is ő valójában.

Izgalmas könyv, főleg 12-13 éves fiúknak ajánlott, de tulajdonképpen mindenkinek, akit érdekel a mitológia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése