MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 22., szerda

Rick Riordan: A 39 kulcs - A csontlabirintus (1. rész)



"Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb család a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában? Mi lenne, ha választás elé állítanának - fogod az egymillió dollárt és elsétálsz. vagy megkapod az első kulcsot? Ha Amy vagy Dan Cahill helyében vagy, a kulcsot választod - és megkezdődik a veszélyes hajsza."

10-12 éveseknek ajánlott olvasmány (elolvastam, ez alapján mondok véleményt). Nyilván egy felnőttet ez a kategória nem tud úgy lekötni, mint egy gyereket, de kíváncsi voltam, hogy mit tud egy igazán híres és népszerű, kortárs ifjúsági regény.

Persze felnőttszemmel nyilatkozni azért talán kicsit fölösleges, mert nem nekem kell hogy tetsszen, olyan szemmel pedig sosem tud nézni egy 30-40 éves egy ifjúsági regényt - különösen ilyen típusút -, mint egy tizenéves.

Nagyon sok kaland van a könyvben, nyilván hajmeresztőbbnél hajmeresztőbbek, amikből aztán - hogy, hogy nem - mindig kikeveredik a főhős testvérpár; izgalmak, át Párizson, katakombákon, megszökve mindenki elől, égő házból, túlélve mindent - és ez így is van rendjén.

Értem, hogy miért tetszik a gyerekeknek, nagyon színes, izgalmas, eseménydús; nem tudom megítélni, hogy egy gyermek mennyire veszi komolyan az ilyen izgalmakat - mindaddig, amíg nem látom a gyermekeimet teljesen belefeledkezni az olvasásba. Azt figyelni, nézni valami csodás - legalább annyira, mint maga a regénybe feledkezés élménye.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése