MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 28., kedd

Kalandos küldetés: Győzd le a programot; A robotok lázadása (A Rubik-misszió)





Most kivételesen - egyszeri alkalom - nem olyan könyvet ajánlok, amit mi olvastunk, hanem amelyeket ajándékba vettünk valakinek.
Ennek oka az, hogy annyira klassznak tartjuk a Kalandos küldetés című sorozatot, hogy megragadnánk az alkalmat, hogy akkor is ajánljuk valamely részét, ha azt épp most nem mi olvassuk.

A sorozat két újabb részét szeretnénk tehát ajánlani nektek, ezúttal picit nagyobb gyermekeknek - olyanoknak, akik érdeklődnek az informatika vagy a fizika iránt.

A Győzd le a programot című részben egy számítógépes kaland vár a gyermekre. A lovagok veszte egészen új szintre emeli a számítógépes játékot: szó szerint a közepébe csöppen a gyerkőc. Ám ha a program részévé válik, a veszélyt nem csupán a lovagok és a sárkányok jelentik.

A Rubik-misszió ezúttal a számítástechnika világába repíti el az olvasóit, és miközben a programozás és az algoritmusok között kalandoznak, még informatikából is okosabbak lesznek!

A robotok lázadása során pedig egy robotikus kaland vár a kis olvasókra, melynek során veszélybe kerül egy robotkutató központ. Ki kell játszani a szenzorokat, hatástalanítani a robotokat, és legyőzni az őrült tudóst.

A Rubik-missziónak ez a része a feltalálók és a robotika világába kalauzolja a gyermekeket, és miközben a találmányok között kalandoznak, bővítik fizikából szerzett ismereteiket is.

Mindkét rész végén kisokos található, amely elmagyarázza az új kifejezéseket, de annyira sokszínű ez a könyv, hogy még recept is található benne!

Nagyszerű szórakozás a téma iránt érdeklődőknek!
És remek ismerkedési lehetőség a témákkal annak, aki még nem jártas a fizika és az informatika világában.

A Győzd le a programot megrendelhető ITT, A robotok lázadása pedig ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése