MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 18., szombat

Kalandos küldetés: Az útvesztők háza (David Glover)



"Kirabolták az útvesztők házát! A rendőrség tehetetlen, csak te fejtheted meg ezt a misztikus bűnügyet. Ha nem sikerül, a tolvajok lelépnek az értékes zsákmánnyal!"

Újabb kötetét szeretnénk bemutatni a Napraforgó Kiadó Kalandos küldetés című sorozatának.

Tegnap este adtam oda Gergőnek jutalomkönyvként - mint minden évben, idén is vettem a gyerkőcöknek könyvet a gyönyörűséges egész éves iskolai teljesítményükért -, és meg kell mondanom, hogy csak este 1/2 11-kor tette le, amikor már nem tudta nyitva tartani a szemét az álmosságtól.

Nagyszerű része a sorozatnak, olyan igazi izgalmas-kalandos, főleg kisfiúknak való könyv - és ez a rész matekból és geometriából "okosítja" őket.

Nagyon gratulálok ehhez a sorozathoz a szerzőnek és a kiadónak, szerintem minden gyereket azonnal elvarázsol.

A sorozat lényege az, hogy részben a gyermek alakítja a történetet azáltal, hogy eldönti, merre indul, hogyan oldja meg a rejtélyt. Közben büszkeséggel töltheti el, hogy már mennyi mindent tud, és amit pedig nem, azt itt megtanulhatja.
Úgy gondolom, ez remek oktatási módszer - itt tényleg szórakozva, örömmel és önszántából tanul a gyermek, nem szájbarágós módon vagy kötelezően!

Áttekinthető, logikus felépítésű könyv, olyan ábrákkal, amelyek szintén vonzóvá teszik ezt a sorozatot a gyermekek számára. Engem szülőként nagyon elvarázsolt - csakúgy az ötlet, mint a kivitelezés -; hát mit érezhetnek akkor a gyerekek?!

A könyv a Napraforgó Kiadótól megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése