MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 3., péntek

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve




"A Roxfort Boszorkány- és varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot."

Harry Potter és a bölcsek köve - másodszor.
Egyszer már feltettem ezt a könyvet a blogra - akkor Dávid olvasta.
Most újra felteszem, mert Gergő is kiolvasta - azt hiszem, ez az első igazán komoly regény, amelyet elolvasott; méghozzá nagy örömmel, ráérezve az ízére annak, amit az igazán jó regények adni tudnak az embernek.
Mindennap olvasott belőle, amikor csak volt ideje - lefekvés előtt nyilván, kihagyhatatlanul, de ha reggel, iskola előtt vagy délután volt rá idő, akkor is. Jó volt ezt látni - neki pedig megismerni ezt az érzést.

Végig izgalmasnak tartotta, egy cseppet sem unta, és nem okozott neki problémát az sem, hogy közel 300 oldalt kellett leküzdenie 2. osztályosként. Mert ez nem küzdelem volt, hanem végig örömforrás.
Ahogy ő fogalmaz: ennél jóval rövidebb könyveknél is fordult már elő, hogy unta a végén, míg ez hosszú volt, de mégsem volt unalmas sosem.

A végéről azt mondja, hogy 'igazi csattanó' volt, amire tényleg nem lehetett számítani.

Nagyon tetszettek neki az ötletek a könyvben, amelyeket Rowling kitalált - csodás fantáziával rendelkező író!
Könnyen 'törzsolvasójává' válik az ember.

Azt gondolom, Rowling a Harry Potterrel örökzöldet teremtett - ennek én olvasóként is nagyon örülök, és nap mint nap ennek visszaigazolását látom.

Az Animus Kiadótól továbbra is megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése