MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 28., kedd

Kalandos küldetés: A lovagi viadal



Újabb kötetekkel bővült a Napraforgó Kiadó népszerű sorozata, a Kalandos küldetés.
Itt is a gyerekek a főszereplők - ez esetben a lovagok mellett -, és a küldetés során a történelmi tudásukat kell kamatoztatniuk.

El kell foglalniuk az erődöt, és ennek során nemcsak próbára teszik a történelemből szerzett ismereteiket, hanem bővítik is a tudásukat.

A könyv tele van izgalommal, melynek során a következő kérdésekkel találja magát szembe a gyermek: képes-e megállni a lábán a középkorban? Megnyeri-e a lovagi tornát, meg tudja-e menteni a király életét, és el tud-e foglalni egy erődítményt? Vagy legyőzi a gonosz báró?

Garantált szórakozás, ez a rész elsősorban fiúknak, akár 6-7, akár 11-12 éves korban!

A gyerkőc maga alakítja a történetet, és ő dönti el, hogy hogyan oldja meg a rá váró feladatokat. Ennek során kiderül, hogy többet tud, mint gondolná.

Én nagyon örülök, hogy a gyermekeim olvasnak regényeket, de egy-egy ilyen kalandos küldetés szuper lazítás a nagyobb terjedelmű könyvek között, és egy regény közben is akár.

Igazán színes, szórakoztató olvasmány, és szerintem ez a legfontosabb, nem is a tudásbővítés - egyszerűen élvezik ezeket a "küldetéseket" a gyerekek, és az olvasásnak ez a lényege. Arról nem is beszélve, hogy sikerélményük van, miután megoldottak egy-egy feladatot, ami szintén motivációt jelent a további olvasáshoz. Ha a cél az, hogy egy gyerek szeresse a könyveket, akkor ahhoz remek út vezet a Kalandos küldetéseken keresztül.

És ha már szeret olvasni - akkor sem fogja tudni letenni egyiket sem.

A Napraforgó Kiadótól megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése