MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. június 28., kedd

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája


Harry Potter és a Titkok Kamrája

"Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyult, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik..."


Oldalszám:320
Kötés típusa:Keménytábla, védőborító
Fordította:Tóth Tamás Boldizsár

A legújabb könyv, amit Gergő olvasott. Még sosem láttam ennyire belefeledkezni egy regénybe, nem tudta letenni. Olyan jó érzés látni, hogy a gyermekeim is megismerték - máris, 8 és 11 évesen -, milyen is ez: amikor "már csak egy oldalt" olvasok, mert mindjárt elalszom/el kell indulnom/dolgom van/leckém van. Este 11-ig olvas, amíg tényleg már nem tudja nyitva tartani a szemét.
Most erről szól minden nap: beszélgetni kell róla, képet nézni az interneten stb.

Kicsit jobban tetszett neki az első résznél a második, de én megmondtam neki már az elején, hogy minden rész jobb lesz, mint a következő. :) Ez - is - a csodálatos J. K. Rowlingban.

Tetszettek neki az ötletek, amiket Rowling kitalált, de ezen sincs semmi csodálkoznivaló.
Én mindig azon vagyok meglepve, ha valakinek nem tetszenek a Harry Potter-könyvek, mert nem bírom megérteni az okát, hiába magyarázzák.

Tegnap épp arról folyt a vita, mivel mindkét gyerek kiolvasta a maga regényét, hogy ki kezd bele a Harry Potter 3. részébe. Gergő nyert. Nála elevenebb volt az élmény, hiszen ő fejezte be tegnap a 2. részt, így ő keményebben harcolt a 3.-ért. :)

Dávid legújabb olvasmányáról a következő blogbejegyzésben számolunk be.

A Harry Potter az Animustól megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése