MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. március 26., szombat

Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 3. – A Titán átka



"Amikor Percy Jackson megkapja Groover segélyhívását, készülődni kezd a harcra. Jól tudja, hogy szüksége lesz erős szövetségeseire, Annabeth-re ás Tháliára, a félistenekre; valamint hűséges bronzkardjára, Árapályra is... és egy fuvarra a mamájától. A félistenek Grover megmentésére sietnek, aki – mint később kiderül – fontos felfedezést tett: két félistenre bukkant, kiknek származása egyelőre még ismeretlen, de igen nagy erővel rendelkeznek... De ez még nem minden. A Titán úr, Kronosz felállítja számukra eddigi legfondorlatosabb csapdáját, és az ifjú hősök majdnem belesétálnak. A sorozat mulattató, és izgalmas harmadik kalandjában Percynek a legveszélyesebb kihívással kell szembenéznie: a Titán Átkának hátborzongató próféciájával..."

Dávid legutóbbi olvasmánya a Percy Jackson 3. része volt. (Azóta persze máris belekezdett egy újabb könyvbe, nagy örömömre - olyan jó érzés, hogy ő is ennyire létszükségletnek érzi az olvasást!).
Ugyanannyira tetszett neki, mint az első két rész, főleg, hogy volt benne néhány olyan dolog, amire egyáltalán nem számított.
Azt mondja, szórakoztató könyv volt - az a fajta regény, amely nem feltétlenül lesz az ember kedvence, de tök jól érzi magát, miközben olvassa - mert kikapcsol, mert belemerülsz, mert érdekes, mert izgi, mert nem feltétlenül a magvas gondolatokat keresed, hanem egyszerűen szórakozni-pihenni-"kivonulni" szeretnél egy kicsit.
Dávidot nagyon érdekli a mitológia, és az különösen elnyerte a tetszését, hogy a mitológiai lények és történetek keverve vannak a modern dolgokkal, a jelen korral. Pl. remek gondolat, hogy Dionüszosz bormagazint olvas - ezeket az ötleteket nagyon bírja. :)
Az is vonzó Dávid számára ezekben a könyvekben, hogy bár nagyon sokat olvasott már a görög mitológiáról, mégis talál mindig róla egy-két új adatot ezekben a könyvekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése