MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. március 12., szombat

Harlan Coben: Necces



"Egy fiatal nőt hidegvérrel agyonlőnek egy teniszstadion előtti pultnál, ahol hét dollár ötven centért mérik a Moët pezsgőt. A nő egykor a tenisz nagy ígérete volt, pályája üstökösként ívelt fel. 

A U. S. Open döntői előtt egy másik ifjú tehetség kerül az újságok címlapjaira, aki az utcáról küzdötte fel magát a legnagyobbak közé. Amikor Myron Bolitar nyomozni kezd a gyilkos után, kapcsolatot fedez fel a két játékos, valamint egy hat évvel korábbi exkluzív teniszklubban elkövetett gyilkosság között. Egy korrupt amerikai szenátor, egy féltékeny anya és a maffia érintett az ügyben. Myron a lehető legveszélyesebb játszmába kezd, felveszi a kesztyűt a gyilkossal szemben.

„SODRÓ TEMPÓ, SZIPORKÁZÓ DIALÓGUSOK, SZÁMTALAN CSAVAR ÉS AZ ELMARADHATATLAN »SOSEM FOGOD KITALÁLNI, KI A GYILKOS« TÍPUSÚ VÉGKIFEJLET.” – The Armchair Detective

„FELÜLMÚLHATATLAN ÍRÓI TELJESÍTMÉNY… HARLAN COBEN ÚJABB PONTOT SZEREZ A NECCESSEL.” – John Lutz, az Egyedülálló nő megosztaná szerzője

Az Edgar-díjas HARLAN COBEN gondolkodásra késztető és feszültséggel teli regényeiben a krimi műfajának egyik legizgalmasabb alakját teremtette meg: Myron Bolitart, a forrófejű, lágy szívű sportügynököt, aki egyre kiszámíthatatlanabbá válik. Harlan Coben könyveit máig 40 nyelvre fordították le, és 50 millió példány kelt el belőlük világszerte."

Elfogult vagyok Harlan Cobennel kapcsolatban, szóval bármelyik könyvét veszem a kezembe, biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog. És tényleg nem csalódom sosem a stílusában.
A történetei persze az izgalmat és a cselekményt tekintve nem azonosak, mert hol a gyilkos kiléte a nagyobb durranás egy könyvében, hol maga a vonulat, az események áradata, amely a végkifejlethez vezet, hol egy karakter életútjának, személyiségének kifejtése, de akárhogy is: az érdeklődést végig fenntartja minden krimijében. És hát a humora...! Eredeti és szédületes.
Harriot és Coben az a két író, akiknek a könyvein olykor hangosan kell nevetnem - ami nálam tényleg fehér holló.
A Necces hasonló vonalat képvisel, mint a többi Coben-könyv, a felé támasztott elvárásoknak megfelelően nyújtja azt a színvonalat, amit megszokhattunk tőle.
Annyit elárulhatok, hogy nem találtam volna ki, ki a gyilkos, sem az indítékot.
De Coben egyébként ebben is jó: nem úgy építi fel a sztorijait, hogy végig ezt találgasd, hanem hogy egyszerűen csak élvezd azt a részt, amelyet épp olvasol. Ezért talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, én nem is a "vajon ki tehette?" izgalmáért olvasom Cobent, hanem a sziporkázó, magával ragadó stílusa, ellenállhatatlan, egyedi humorérzéke és a kiváló párbeszédei miatt.

A Jaffától megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése