MŰFAJOK szerinti bontás:

2017. június 26., hétfő

Maria Maneru: A Nílus kincse – Mindentudók Klubja 4. rész



"Mi történik, ha egy ausztrál régészházaspár meghívást kap egy ásatásra? Természetesen viszik magukkal a gyerekeiket is! Igen ám, de mihez kezd magával három kisgyerek Egyiptomban vagy éppen Párizsban? Természetesen rejtélyek után kutatnak!
A nyomozásba ezúttal a nyaraló felnőttek is bekapcsolódnak, ami egyrészt segíti a Mindentudók munkáját, ugyanakkor hátráltatja is őket, hiszen a felnőttek nem hisznek a mesékben… vagy mégis?"

_____

Gergő kiolvasta a Mindentudók Klubjának 4. részét is. Ez a kötet is az előző részek főszereplőinek kalandjairól szól, akik még mindig Egyiptomban járnak, de ezúttal nem a sivatagban, hanem a Níluson történnek velük az események.

A szereplő gyerekek a Nílusban találnak egy palackpostát, amely egy kincses térképet rejt, és természetesen elindulnak megkeresni a kincset, ezúttal a szüleik segítségével.

Ez a rész is ugyanannyira izgalmas és olvasmányos, mint az előzők voltak, és Gergő számára külön öröm, hogy ez is a varázslatos Egyiptomban játszódik.

Még mindig régész szeretne lenni, és ezek a kötetek további motivációt jelentenek a számára.

Nagyon tetszik neki az is, hogy az egyiptomi istenekről különféle érdekességeket, legendákat mesél a szerző.

Most nekikezd a sorozat következő, 5. részének, ami, azt gondolom, a legjobb bizonyítéka annak, hogy nagyon tetszik neki ez a sorozat.

Ajánljuk minden olvasni szerető kisgyereknek, és azoknak is, akik még csak most barátkoznak az olvasással - ez a sorozat ugyanis remek segítőtárs az olvasás megszerettetésében.

A Napraforgó Kiadótól megrendelhető ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése