MŰFAJOK szerinti bontás:

2015. december 22., kedd

100 magyar népmese




"A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk: ezeken a meséken több generáció felnőtt már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös élménye és emléke. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat. A 100 magyar népmese kötet egyedülálló gyűjtemény, amelyben a sorozat valamennyi darabja helyet kapott, s amelynek éppen ezért ott a helye minden család könyvespolcán.

A Magyar népmesék sorozat 1977-ben született Mikulás Ferenc ötletéből. A Kecskeméti Filmstúdió vezetője és a sorozat rendezője, tervezője, Jankovics Marcell elhatározták, hogy az egyes epizódokban az adott tájegység népművészeti motívumait, viseletét és tájnyelvét jelenítik meg. A sorozat zenéjét az autentikus népdalelemeket saját dallamokkal elegyítő Kaláka együttes írta. Az így létrejövő képi, zenei és szövegvilágnak köszönhetően a Magyar népmesék népszerűsége több mint három évtized múltán is töretlen."


Ma egy gyönyörűséges mesekönyvet szeretnék ajánlani nektek. Ritka szép kiadvány, már kézbe venni is jó.

A borító hívogat a polcról.

Aztán a lapok nem eresztenek.

Ki ne szeretné a népmeséket? És igen, hallom a főcímdalt, és látom a madarat magam előtt...

Ez a könyv visszarepít a múltba - de amikor gyermekünk van, akkor újra jelenné válik. A dal, a mesék, a múlt.

Találkozik a múlt a jelennel, és ez jó érzés.

Csodaszépek az illusztrációk, és szép emlékeket idéz minden mese.

A kötet kb. 90 mesét tartalmaz, és szerintem a szöveg és a képek aránya tökéletesen el van találva. Olyan, amilyet a gyerekek szeretnek.

Külcsín és belbecs, múlt és jelen találkozása. Köszönet érte.


A kiadótól megrendelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése