MŰFAJOK szerinti bontás:

2015. június 24., szerda

Antonio Casanova: Az illuzionista 1. - Nasha Blaze és a titkos világ

A cím rögtön megfogta a gyermekemet. 
Aztán a borító. 
Aztán a fülszöveg:
"Nasha, a kócos tinédzserfiú látszólag hétköznapi, nyugodt életet él. Legalábbis addig, míg egy szép napon a tetőn ébred fel, s fogalma sincs, hogy keveredett oda fel a magasba, s miért szorongat egy tűzcsóvát. És még vagy ezer kérdés zsong a fejében. Nasha sok mindent nem tud még magáról, többek között azt sem, hogy különös Adományt birtokol. Azt sem képzelte volna, hogy a kertjük mélyén húzódik Seholseföld, a láthatatlan határsáv a valóság és a mágia világa között. Még nem sejti, hogy ő az egyetlen, aki képes átjárni ezen a határon, s otthonosan mozogni mindkét világban. De aztán színre lép Doban, a Rajzoló, az Üstökösrajzolás mestere, és Nasha sok mindenre választ kap…"
Rájöttem, hogy tízévesen a könyvválasztásnál az elsődleges szempont - most a minőség mellett, nyilván - az, hogy izgalmas legyen. Kalandos. Különleges. Eseményekkel teli. Pörgős. És olyan... hogy is mondjam... 'nagyoknak való'. Bizonyos kategóriákból már kinőtt egy 10 éves, és az nyűgözi le, amivel még csak mostanában ismerkedik. Az új műfajok, új témák, eddig ismeretlen világok. 
Én még néha elkövetem azt az amatőr hibát, hogy rámutatok egy olyan könyvre, amelyről azt gondolom, ez biztos izgalmas... Aztán rám néz, és már látom a tekintetéből: aha, egy 7 évesnek esetleg, anya. Már mást keres egy regényben, nem királykisasszonyokat a sárkánytól megmenteni akaró lovagokat... 
Nos, ez a könyv rögtön megragadta a figyelmét, és ki is tartott mellette, ezt választotta. 
És személyes ajánlót is írt hozzá, amit szó szerint közlök; úgy gondolom, az a leghitelesebb információforrás, ha az ajánlja, aki olvasta:

'Antonio Casanova Az illuzionista című fantasy-regénye egy nagyon jó könyv. Izgalmas, érdekes, fantáziadús. Néha annyira beleéltem magam, hogy kis híján elhittem az író sorait. A kötetben szinte nincsen unalmas rész. Mindig megleptek a különös helyszínek, érdekes események, új szereplők. Mindenkinek ajánlom a könyvet, szerintem bárkinek tetszene.'
És ha megfogadjátok a gyermekem tanácsát, akkor ITT meg tudjátok nézni a könyvet. Jó szórakozást a többi 10 évesnek is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése