MŰFAJOK szerinti bontás:

2017. február 26., vasárnap

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes kalandjai – átdolgozta: María Asensio



Könnyű olvasmányt kínál a Napraforgó Kiadó négy fokozatban az olvasással még csak most ismerkedő gyerekeknek szóló könyvektől egészen a már szívesen olvasó gyerekek szintjéig, akik a klasszikus történetek olvasmányos változataival barátkozhatnak meg, mielőtt kézbe vennék az eredetit.

Gergő örömmel olvasta Sherlock Holmes kalandjait, mert már olvasott különböző könyveket ebben a témában, és nagyon szereti a - neki való - bűnügyi történeteket.

Ezt az átdolgozott változatot is nagyon izgalmasnak tartotta, és érdekesnek annak a leírását, hogy hogyan történik a nyomozás. Végig ébren tartotta a figyelmét, fenntartotta az érdeklődését a történet.

Azt mondta, jól van megírva röviden, vagyis: nem túl tömör, nem veszik el a lényeg, és nem is túl terjengős egy 9 éves gyermek számára.

Az illusztrációkat is jónak tartotta, és azt mondja, az volt a jó,  a kép "azért nem vette el a fantáziáját", mert ő is pont ilyennek képzelte a szereplőket.

A rövidített változat elvileg azért jó, mert a több száz oldal esetleg elijeszti a gyermekeket a könyvtől, Gergő azonban bátran nekikezd egy vastag könyvnek is, ennek ellenére ez a rövidített regény is nagyon tetszett neki.

ITT megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése