MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. május 27., péntek

Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak 5. – Az utolsó olimposzi



"A félvérek egész évben harcra készülődtek, de tudták, hogy nem sok esélyük van a győzelemre. Kronosz serege erősebb volt, mint valaha, és minden átállt istennel és félistennel nagyobb lett.
Amíg az olimposziak a pusztító Tüphónt próbálták megállítani, addig Kronosz bevonult New Yorkba, ahol az Olimposz gyakorlatilag őrizetlenül állt. Az Idő Urának megállítása Percy Jacksonra és a fiatal félistenek csapatára várt.
A világszerte sikeres sorozat izgalommal várt befejező részében beteljesül a Percy tizenhatodik születésnapjára jövendölt prófécia. Miközben Manhattan utcáin tovább dúl a nyugati világ megmentéséért vívott harc, Percyn az a szörnyű gyanú lesz úrrá, hogy a saját sorsa ellen küzd."

Dávid legutóbbi olvasmánya. Őt egyébként is érdeklik a mitológiai történetek, így ez a könyvsorozat könnyen közel került a szívéhez.
Azonban nem ilyen befejezésre számított, úgy érzi, hogy el lett kapkodva a történet vége. Ennek ellenére tetszett neki ez a rész is, de nem ez lett a kedvence a sorozatból.
Most nekikezdett Rick Riordan új, de ehhez kapcsolódó könyvsorozatának olvasásába, amelyről azt mondja, hogy még jobb, mint az előző sorozat volt, és úgy érzi, hogy ennél már nagyobb gyerekek a célközönség. De erről majd bővebben, miután kiolvasta...

Gergő azt mondta: A Percy Jacksonnak nem rajongótábora van; hanem Félvér Tábora; félvér tábornyi rajongója van. (Az olvasók értik. Aki nem érti, olvassa el a könyvet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése