MŰFAJOK szerinti bontás:

2017. július 9., vasárnap

María Maneru: Kaland a Louvre-ban – Mindentudók klubja 6. rész



"Mi történik, ha egy ausztrál régészházaspár meghívást kap egy ásatásra? Természetesen viszik magukkal a gyerekeiket is! Igen ám, de mihez kezd magával három kisgyerek Egyiptomban vagy éppen Párizsban? Természetesen rejtélyek után kutatnak!
Csak egy ártatlan játéknak indult, amelyet Laura talált ki a testvérei szórakoztatására, és mi lett belőle? Betörés, hamisítás, nyomozás… a Mindentudók a sorozat hatodik kötetében sem okoznak csalódást."

___________

A délelőtt során - amióta írtunk az 5. részről - Gergő ki is olvasta a 6. részt. :)
És az első kérdése az volt: nincs 7. része? Mert a végén hiányérzete támadt, hogy így nem fejeződhet be a történet, úgyhogy hiányolja és várja a folytatást.

Az Egyiptomban játszódó részeket nagyon szerette, és kimondottan élvezte, hogy ott kalandozhat, nyomozhat a főszereplő gyerekekkel együtt - gondolom, az író nem véletlenül oda helyezte a kalandokat. Egyiptom mindenki számára izgalmas, rejtélyes, és mindig lehet számítani arra, hogy ott újabb titkokra derül fény.

Gergőt is nagyon érdeklik az egyiptomi helyszínek, mitológia, a fáraók, a Szfinx, nyilvánvalóan a piramisok stb. Kit ne érdekelnének ezek, nem igaz?

De a párizsi helyszínen játszódó eseményeket is nagy örömmel olvasta, mert így a könyvben találkozhatott azokkal a helyszínekkel, amelyeken már Ő is járt.

Érdekelték a regényben szereplő szobrok, festmények, és amikről nem volt elég információnk, azoknak rögtön utána is néztünk, és olvastunk a történetükről - ezért külön nagy piros pont jár ennek a könyvnek, mert sikerült ennyire felkeltenie egy 9 éves gyermeknek az érdeklődését, hogy utána akarjon járni a benne említett műalkotások történetének, eredetének. 

Úgyhogy nagyon várjuk a 7. részt!

ITT megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése