MŰFAJOK szerinti bontás:

2015. november 10., kedd

"Tudós Bob" Pflugfelder és Steve Hockensmith: Nick és Tesla - Az elszabadult robothadsereg



"Amikor Félhold-öböl városát rejtélyes rablássorozat rázza meg, Nick és Tesla, a tizenegy éves detektívpalánták elhatározzák, hogy nyakon csípik a bűnözőôket. Ahhoz, hogy ez sikerüljön nekik, különféle furfangos szerkentyűket kell kitalálniuk és megépíteniük.
A NICK ÉS TESLA VESZÉLYES LABORATÓRIUMA robotokkal teli folytatásában a zseniális ikerpár négy különböző robotot épít meg könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból. De a legjobb az, hogy a könyvben található illusztrált leírások alapján te is könnyen megépítheted ezeket a robotokat.
Vajon Nick és Tesla időben el tudja kapni a veszélyes és agyafúrt bűnözőt, megakadályozva ezzel, hogy rászabadítsa a városra félelmetes robothadseregét?
Szórakoztató olvasmány és tudományos alkalmazások együtt!"

Tényleg szórakoztató. Én is élveztem, és a 8 és 11 éves gyerkőceim is.
Minden "házilag elkészíthető kütyünél" végigkérdezték: pl.: Van itthon 1 darab 3 voltos mini rezgőmotorunk? Van itthon 1 darab CR2032 számú, 3 voltos elemünk? Van itthon 2 darab 3 voltos LED-izzónk? Van itthon vékony csengődrótunk? És így tovább...
Nem, épp most nincs itthon mini rezgőmotorunk...
Még.
Apukájuk nem tudja, hogy majd lesz... Mert anya mit válaszol? Hát gyerekek, ha ilyet akartok építeni, akkor ezt apával kell megcsinálnotok. Tudjátok, ez olyan fiús dolog...
De majd ebből a blogbejegyzésből megtudja.
Küldés. Továbbítás Apának. Irány a barkácsáruház... vagy mi... Ugye? Anya még azt se tudja, hol lehet 3 voltos mini rezgőmotort venni... Hát akkor hogy építene ilyet? Ez bizony az apukák feladata. Az olvasás az anyukáké. Én annak eleget tettem, és megmondhatom, igen jól szórakoztam közben. Ha a fiúk megépítik valamelyik szerkezetet a könyvből, tudósítani fogok róla.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése