MŰFAJOK szerinti bontás:

2017. április 13., csütörtök

Robert Blofield: Forgass filmet 10 lépésben!



"Leforgatnád végre a saját filmedet, de éppen nincs néhány millió spórolt pénzed? Nehogy ez visszatartson! Ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan írj forgatókönyvet, hogyan tervezz storyboardot, hogyan forgass akár egy mobiltelefonnal, és sok mást is. Kövesd a könyv útmutatásait lépésről lépésre, és készítsd el életed első saját filmjét!"
________

Hát, nehéz lenne szavakba önteni, hogy mekkora sláger nálunk ez a könyv a 12 éves gyermekemnél. Pontosan ilyen könyvre vágyott, és íme, a Tessloff Babilonnak van egy ilyenje!
Nem tudom, hogy mennyire érdekli úgy általában a gyerekeket a filmforgatás, de az enyémet nagyon. Teljes lázban ég, hónapok óta, és rengeteget tanul, fejleszti magát e témában. És ebben ez a könyv is jelentős segítséget nyújt neki. Nap mint nap forgatja - mondom: hónapok óta! -, szóval, azt hiszem, ez egy nagyon jól sikerült és igényes ismeretterjesztő könyv.

Kamera már van, és néhány hét alatt szinte mindenféle segítség nélkül megtanult kezelni Dávid egy filmszerkesztő programot is (amit egyébként ebben a könyvben említenek), szóval máris új tudással gyarapodott az eszköztára, ráadásul abszolút nem mondhatnám, hogy haszontalanul tölti az idejét a számítógép előtt, hiszen új dolgokat tanul, új dolgokról szerez ismereteket, és nap mint nap fejleszti a kreativitását. Nem csak azzal, hogy egyedül megtanulta egy program használatát, hanem azzal, hogy minden mást is, ami ezzel jár (hangok vágása stb.), ÉS - emiatt különösen büszke vagyok rá - minden jelmezt, maszkot is Ő készít a filmhez! És nem akármilyeneket!
Természetesen a forgatókönyvet is Ő írja, de ez nem újdonság, eddig is csodás műveket hozott létre. Csak most egy másik műfajban is próbára teszi magát.
Így kerek az egész.

Szóval nagy dicséret ennek a könyvnek, persze még nagyobb a gyermekemnek, és dicséret illeti a szerzőt és a kiadót is, hogy olyan könyvet jelentetnek meg, amely kreativitásra ösztönzi a gyermekeket, és bár szerintem a gyermekek amúgy is, alapjáraton kreatívak, de az nagyon jó, ha egy könyv tovább sarkallja őket erre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése