MŰFAJOK szerinti bontás:

2017. április 16., vasárnap

María Maneru: Tutankhamon átka (Mindentudók Klubja 1. rész)




Mi történik, ha egy ausztrál régészházaspár meghívást kap egy ásatásra? Természetesen viszik magukkal a gyerekeiket is! Igen ám, de mihez kezd magával három kisgyerek Egyiptomban vagy éppen Párizsban? Természetesen rejtélyek után kutatnak! Legyen az egy törött amulett, egy eltűnt papirusz, egy titokzatos kincset rejtő szuvenír, egy régi térkép, egy elfeledett legenda vagy egy szoborhamisítvány, a Mindentudók mindig megtalálják a módját annak, hogy kiderítsék az igazságot! 

____

Egy nagyszerű új könyvsorozatot szeretnénk bemutatni nektek. 

A Napraforgó Kiadó egy új sorozattal jelentkezik, amelynek az 1. részét Gergő már el is olvasta.

Gergőnél már annálfogva is telitalálat, hogy régész szeretne lenni, így a téma nagy érdeklődésre tart számot nála. Nagyon tetszett neki, néhány óra alatt kiolvasta. Nem is igazán tette le, amíg nem végzett vele.

Úgy gondolom, hogy már 6-7 éves gyerekeknek is fel lehet olvasni esti mesének, de kezdő (1-2. osztályos) olvasóknak is remek olvasmány, illetve gyakorlottabbaknak, 3. osztályosoknak is leköti a figyelmét, és tulajdonképpen olvastatja magát a könyv, amíg csak véget nem ér a történet.

Az izgalmas történet Egyiptom misztikus világába repíti el az olvasóit, piramisokhoz, titkos alagutakhoz, múmiákhoz, szóval minden olyasmihez, ami lázba hoz egy gyermeket, de közben hangsúlyt fektet a szerző a barátságra, a történelemre és a tények ismeretére is, 

a színes illusztrációk pedig még vonzóbbá tetszik a könyvet.

Gergő hamarosan belekezd a 2. részbe, amiről természetesen szintén be fogunk számolni.

A Napraforgó Kiadótól megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése