MŰFAJOK szerinti bontás:

2022. május 27., péntek

Michel Bussi: Anya nem mond igazat

 


"Nincs megfoghatatlanabb, mint egy gyermek emlékei.

Malone három és fél évesen azt állítja, az anyja nem az ő édesanyja. Képtelenségnek tűnik, Vasile, az óvodapszichológus mégis hisz neki. Rajta kívül azonban mindenki kételkedik Malone igazában.

Vasile-nak gyorsan kell cselekednie, segítséget kell szereznie. Hiszen Malone emlékei máris kezdenek elhalványulni.

Egyetlen szalmaszálba kapaszkodnak. Vajon kicsoda Malone?"

_______________________

Mindig is úgy gondoltam, hogy Michel Bussi az egyik legeredetibb gondolkodó a kortárs írók között, aki páratlan tehetséggel rendelkezik, és ez a könyv most ráerősített erre, vagy úgy is mondhatnám, hogy bebizonyosodott, hogy igazam van. 

Hihetetlenül okos, intelligens, elképesztő fantáziával megáldott ember, 

aki olyan gyönyörűségesen tekervényes történeteket sző, amelyekhez nehéz felérni bárkinek. Író legyen a talpán, aki utol akarja érni.

Szépírói tehetség, csavarok, összekuszálódott szálak, hatalmas meglepetések, csattanó utáni csattanók, és kifogyhatatlan tárháza a magvas gondolatoknak.

Kicsírázó és szárba szökkenő, majd nagyon szépen kibontakozó és lecsengő, nyugvópontra érő cselekmény.

Az egész történet ráadásul nagyon megindító, miközben nagyon-nagyon izgalmas is egyszerre. Látod a gyermeket, látod az anyát (?), látod az apát (...), felteszed a kérdéseket, amelyeket senki nem válaszol meg, látod a pszichológust, látod a rendőrt, látod az összefüggéseket, majd meglátod, hogy nem jól láttad. Bussi támogat, majd rájössz, hogy az orrodnál fogva vezetett, udvariasan maga elé tessékel, de elbizonytalanodsz, hogy mi vár rád, amikor belépsz az ajtón.

Én a lekötelezettje vagyok, amióta olvastam a legelső könyvét (majd a másodikat és a harmadikat...), de újra és újra meg tud lepni, nem(csak) a csattanóival, csavaraival, hanem leleményességével, példátlan tehetségével, eszével, képzelőerejével, mert mindig még többet ad annál is, mint amit vársz tőle.

Látszik, hogy rendszerint alaposan beleássa magát az adott téma szakirodalmába, legyen az pszichológia vagy festészet, nem enged a minőségből, minden szinten a legtöbbet akarja nyújtani az olvasónak, és aki ilyen elszánt, eltökélt és tehetséges, az csakis sikerrel járhat. 

Szívbe markoló kezdet és vég, a kettő között pedig tömény izgalom - kihagyhatatlan krimi a legigényesebb fajtából, a műfaj kedvelőinek kötelező olvasmány!

A regény megrendelhető ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése