MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. szeptember 3., szombat

Hilary Koll és Steve Mills: Te vagy az ész – Nyomozd ki a bűnügyet!



Vajon milyen lehet vadászgépet vezetni, nyomozni, űrrakétát kilőni vagy felhőkarcolót tervezni? A Napraforgó Kiadó új sorozata, a Te vagy az ész lapjain a gyermekek kipróbálhatják magukat, megismerkedhetnek az alapfogalmakkal, végigkísérhetik a folyamatot, és a feladványok megoldása révén saját magukénak érezhetik a projekt végeredményét, hiszen projektvezetőként a gyermek az ész!

Most egy olyan könyvet szeretnénk ajánlani nektek, ami 7-8 éves és 10-12 éves gyerekek körében is abszolút megállja a helyét.
Egyébként, hozzáteszem, még egy felnőtt számára is tud újat mondani.

A nyomozás mint téma most nálunk egyébként is sláger; azt hiszem, Dávid (de talán Gergő is) most már abba a korba lépett, ami átmenet a nyomozós ifjúsági regényektől például az Agatha Christie-k felé.
Talán ez az az időszak, amikor még és már mindenféle kategória érdekli őket ebben a témakörben (nyilván azért bizonyos határokon belül): az Emil és a detektívek (Erich K.) éppúgy, mint Az ABC-gyilkosságok /A. C./ vagy a Nyomozd ki a bűnügyet.

A Nyomozd ki a bűnügyet című könyv bepillantást enged a bűntények típusaiba, a nyomozók feladatkörébe, a helyszínelés mikéntjébe, érdekes információkat közöl az ujjlenyomatok típusairól, az ujjlenyomat-vétel jelentőségéről és módjáról, arról, hogy mi az a DNS, alibi vagy idővonal, mi az, hogy bizonyíték, fantomkép és profilozás, s még számtalan érdekes dologba vezeti be a gyermekeket, és mindezt színesen, érdekfeszítően és közérthető formában teszi.

Biztos, hogy minden gyerek tetszését el fogja nyerni.

A Napraforgó Kiadótól megrendelhető ITT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése