MŰFAJOK szerinti bontás:

2016. november 11., péntek

Campbell Black: Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói

"Indiana Jones, a régészet tudományának doktora – aki a civil életben egyetemi oktató, egyébként pedig szenvedélyes ereklyevadász és kalandor – különleges és titkos megbízást kap az amerikai kormánytól: meg kell találnia a Frigyládát, a legendás bibliai tárgyat, amelyről történészek úgy gondolják, hogy a Tízparancsolat kőtábláinak maradványait rejti.
Váratlan konkurenciája is akad a kutatásban a nácik személyében, akik Adolf Hitler lázálmait kergetve keresik a szent ereklyét, amelynek feltételezett csodás erejét fegyverként használhatják majd ellenségeikkel szemben… Dr. Jones dolga, hogy lehetőleg a Hitler és a nácik által felbérelt archeológus – Indy régi ellenlábasa –, Belloq előtt találja meg a Frigyláda rejtekhelyét.
Indy egykori professzorának lányával, Marionnal, akihez valaha gyengéd szálak fűzték, elindul Kairóba, ahol régi barátja, Szallah segítségével egyre közelebb kerül a világ legszentebb tárgyához.
Képes-e megelőzni a nácikat? Le tudja-e győzni a kísértést, hogy saját szemével lássa Isten erejét?"

Gergő olvasmánya a Harry Potter után. És itt egy megjegyzés: Dávid a Harry Potter befejező része után még nem kezdett bele új könyv olvasásába - azt mondja, a Harry Potter túl jó volt...
Hát igen, nehéz utána méltó utódot keresni az olvasásban.
Gergő ezt választotta, és tetszett neki. Főleg, hogy a filmben voltak olyan részek (talán mert ezek pörögtek, és számunkra ismert tényekről szóltak, mint pl. II. világháború, amit töriórán már tanultunk, ezért azt a filmben nem magyarázták különösebben), amiket nem értett, hiszen ő még csak harmadikos; a könyvben viszont minden teljesen érthető volt a számára. 
Azt mondta, jó volt a történet, és 'jól volt kitalálva az egész'. 
Ezt is gyorsan kiolvasta, és már bele is kezdett a második részébe.

Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése