MŰFAJOK szerinti bontás:

2020. május 30., szombat

Cara Hunter: Féktelen harag

"Az első lány visszatért. Lehet, hogy a következőnek nem lesz ekkora szerencséje.
A történelem ritkán ismétli önmagát. Vagy mégis?
Oxford külterületén találnak egy kétségbeesett tinilányt. Teljesen ki van borulva. Megtámadták az utcán, nejlonzsákot húztak a fejére, berángatták egy autóba, elrabolták és bántalmazták.
Adam Fawley nyomozó dolgozik az ügy felderítésén, de a lány nem hajlandó feljelentést tenni. Fawley-nak rossz előérzete támad: úgy emlékszik, már találkozott egy hasonló esettel...
Aztán eltűnik még egy lány és Fawley rádöbben, hogy fogytán az idő.
Ha nem deríti fel múlt titkait, a lány talán soha nem kerül elő élve."
_________________________________________

Cara Hunternek ez már a negyedik regénye, és ismét nagyon izgalmas, letehetetlen krimit írt.

A bűnös mozgatórugója, indítéka végig homályban marad, és ez adja a könyv erejét: hiszen egyrészt indítéktól függően keresgél az ember a lehetséges elkövetők között; másrészt kérdés az is, hogy a történet gerincét adó szereplők között keressen-e az ember vagy egy ismeretlen elkövető a tettes; és egyáltalán: az indíték megfejtése biztos közelebb viszi-e az olvasót a megoldáshoz.

A főszereplők karaktere jól kidolgozott, a részletek aprólékosan megtervezettek, az összes regényen végigfutó háttérszál (a nyomozók magánélete) hiteles és érdekfeszítő;

az egész könyv cselekménye feszes, fordulatokkal teli, és a pszichológiai tényezők is főszerepet kapnak a történetben,

hiszen a szereplők jellemrajza úgy van megírva, hogy mindig tudni akarja az olvasó, mi mögött mi rejlik, milyen szándékkal teszik (vagy nem teszik) azt, amit, és végig sejteti az írónő, hogy nagy eséllyel rossz helyen keresgélünk: nem olyan egyszerű az egész, mint ahogy gondolnánk, több van emögött, van még valami, amit nem sejtünk, valami, ami bonyolultabbá, megemészthetetlenebbé és fájdalmasabbá teszi az egészet. Valami, ami ha kiderül, akkor az egy gyomorszájonvágás lesz, miközben persze az egész történet úgy, ahogy van, rendkívül drámai, de érezni lehet, hogy amikor kiderül, ki tette és miért, az letaglózó és elviselhetetlen lesz. Hogy "ezért"? Ezért kellett? Ezért történt mindez?

Cara Hunter sodró erejű, pergő, csavarokkal megtűzdelt, nagyon olvasmányos regényt alkotott megint, ami messzebbre mutat a műfaj egyébkénti sajátosságainál, mert szól egyebek között szülő-gyerek viszonyról, barátságokról, újrakezdésről, csalódásokról, féltékenységről és szerelemről is.

Egyébként számomra a könyv erényeihez hozzátesz az is, hogy Cara Hunter személyében egy nagyon szimpatikus embert ismerhettünk meg, amikor előző könyve bemutatója alkalmából Budapesten járt.

Az írónő egyik regénye sem okozott eddig csalódást, sőt azt látom, hogy írásmódja egyre kiforrottabb és érettebb, úgyhogy a következő könyvére is biztosan vevő leszek.


A kiadótól megrendelhető ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése