MŰFAJOK szerinti bontás:

2020. április 8., szerda

Harlan Coben: Senki fia




"Westville a világ legunalmasabb kisvárosának látszik – ám a hegyekkel övezett vidék tele van rejtélyekkel. Az egyik legnagyobb talány a város körüli erdőben élő Wilde, akit harminc évvel korábban, gyerekként magára hagyva találtak a fák között. Az immár felnőtt férfi azóta sem tudja, hogyan került az erdőbe, és kik lehetnek a szülei. Szinte természetes, hogy amikor a városban eltűnik egy középiskolás lány, hozzá fordulnak segítségért, és Wilde egyetlen barátja, egy hetven körüli sztárügyvéd, Hester Crimstein is bekapcsolódik a nyomozásba. Hamarosan a város leggazdagabb családjából is nyoma vész egy fiúnak. Majd érkezik egy zsaroló levél.
Ahogy múlt és jelen eseményei felkavarodnak, a mind rejtélyesebb ügybe egy gátlástalan elnökjelölt, egy mindenre elszánt környezetvédelmi aktivista, néhány kegyetlen középiskolás és egy nyugdíjas katonatiszt is belekeveredik. Wilde pedig rájön: ha meg akarja találni a lányt, a város féltve őrzött titkainak kell utánajárnia – mielőtt még túl késő lenne megfejteni őket…
EGY ÚJ SOROZAT ÚJ, ELLENÁLLHATATLAN FŐSZEREPLŐJE MUTATKOZIK BE… MÉG EGY FANTASZTIKUS THRILLER A LEGJOBBAK EGYIKÉTŐL – Crime Reads
COBEN SOHA, DE SOHA NEM HAGY CSERBEN – Lee Child
HARLAN COBEN napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Több mint húsz nagy sikerű regényt írt, közülük az utolsó hat felkerült a The New York Times bestsellerlistájának első helyére. Műveit negyvenhárom nyelvre fordították le, és közel hetvenmillió példányt adtak el belőlük. Az idegenből a Netflix készített sorozatot."

______________________________

Harlan Coben, a megunhatatlan, a mindig megfelelő nívót képviselő, a legszínvonalasabb és legszórakoztatóbb krimit író, örök kedvenc - végre, végre - új regénnyel jelentkezett.

A történet lebilincselő, olvastatja - de letenni nem engedi - magát, rendkívül pergő, vicces, a feszültséget és a nyugvópontokat megfelelően adagoló, újabb és újabb kérdéseket feltevő (és azokat csak a legvégén megválaszoló), ismét remekül megírt és kibontakoztatott karakterekkel rendelkező, izgalmakkal átszőtt, és külön érdekessége, hogy bepillantást enged olyan politikai háttéreseményekbe és -manipulációkba, amelyek valószínűleg tényleg nagyjából így történhetnek a való világban. Hitelesnek tűnő forrás, amely - műfaji sajátosságain túl - elkalauzolja az olvasót egy számára ismeretlen világ felszín alatti rejtelmeibe.

A karakterek életszerűek, éppen esendőségüknél fogva, akik olykor tévednek, hibáznak, döntenek - jól vagy rosszul; élik az életüket - legjobb tudásuk szerint; és igyekeznek kibogozni az őket körülvevő és a bennük, magánéletükben, lelkükben, múltjukban összegabalyodott fonalakat, és jelen életükben megoldani a rájuk háruló feladatokat, legyen szó a saját életükről vagy más valakiről, aki a segítségükre, jóindulatukra, támogatásukra szorul.

A mellékszereplők is jól megformáltak, megkérdőjelezhetetlen, tehát valóságosnak tűnő vágyakkal vagy arroganciával vagy kedvességgel vagy humorérzékkel vagy kalandvággyal vagy más egyéb olyan tulajdonságokkal megáldva és felvértezve, amelyek emberi mivoltukat, úgy értem: életszerűségüket, valóságosságukat az olvasó számára nyilvánvalóvá teszik.

A fordulatok, megoldások pedig Cobenre jellemző módon kiszámíthatatlanok, váratlanok, meglepőek - és szokás szerint nem elégszik meg egy csavarral, hanem több is követi egymást.

Harlan Coben megint intelligens, szórakoztató, letehetetlen könyvvel örvendeztetett meg minket; most újra várhatjuk, hogy mikor írja már meg a következőt.


A regény a Jaffa Kiadótól megrendelhető ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése