MŰFAJOK szerinti bontás:

2018. szeptember 18., kedd

Mary Higgins Clark: Csak a dallam él tovább



"A New York Times bestseller szerzőjét, akit Amerikában „a feszültségteremtés királynőjeként” emlegetnek, nem véletlenül tartják Agatha Christie utódjának: 100 millió eladott példánnyal a valaha volt legnépszerűbb szerzők egyike. 
Legújabb, nagy sikerét tartja kezében az olvasó, mely ugyanúgy felkerült a világ minden fontos sikerlistájára, ahogyan a korábbi könyvek többsége is.
A fiatalon megözvegyült Lane Harmon, az ötéves Katie édesanyja lakberendező, fényűző otthonokba bejáratos. Egy alkalommal, amikor főnöke megbízza, hogy rendezzen be egy szerény sorházat, meglepve tapasztalja, hogy a megbízó nem más, mint egy híres-hírhedt pénzember felesége. A férj, Parker Bennett, két éve tűnt el a Karib-tengeren hajózva. A cégben lévő ötmilliárd dollárral együtt…
Vajon él-e még? Vajon köze van-e a milliárdokhoz? És vajon mit tud a feleség?
Lane egyre jobban belebonyolódik az ügybe, és egyre közelebb kerül Bennették fiához, míg végül már megszállottan próbálja bizonyítani a család ártatlanságát.
Azzal azonban nem számol, hogy ezzel magát és kislányát is veszélybe sodorja…
Botrány, csalás, árulás és szerelem – Mary Higgins Clark mesterien mesél, és a feszültség egyre csak fokozódik.
Lélegzetelállító történet, az olvasók és a kritikusok szerint a szerző életének egyik legjobb regénye. 
Mary Higgins Clark közel ötven könyv szerzője, melyeknek többsége, köztük az elmúlt tíz év termése, sohasem jelent meg magyarul."
„Romantikus, feszült, élvezetes… Clark mindig meglepi az olvasót.” – PublishersWeekly
_________________________

Éppen egy egészen laza, könnyed regényt kerestem, amikor megláttam ezt a könyvet, és rögtön megrendeltem. Nem csalódtam:

igazi kikapcsolódást nyújt, olvasmányos, lendületes, sodró erejű, letehetetlen. 

Tetszett az is, ahogy Clark a karaktereket megrajzolta, az esendőtől a nemtörődömig, a szenvedőtől a szenvtelenig, és megjelenítette az elszántságnak több fajtáját, több motivációját. Hiszen annyiféle okból és annyiféle értelemben lehet elszánt az ember! Kit mi mire késztet, kit mi hajt előre, mi vezérel - ezeknek széles tárházát felvonultatja az író ebben a könyvében.

Bár ez szórakoztató irodalom, azért vannak benne nehéz és elgondolkodtató kérdések, amiken elmélázik az ember. Mit tenne, ha...

Nyilván ugyanabban a helyzetben mindenki valami mást tenne. Neveltetésétől, múltjától, értékrendjétől függően. Ez teszi olyan érdekessé a dolgot. Hogy ami az egyiknek természetes, az a másiknak elképzelhetetlen - és fordítva. 

Már az elején is vannak meglepő fordulatok, és a történet végét sem lehet megjósolni, több verziót is el tudtam képzelni, de Clark egy másfajta befejezéssel állt elő, mint amire számítani lehetett (szerintem).

Úgyhogy aki könnyed kikapcsolódásra, olvasmányba belefeledkezésre vágyik, annak nagyon tudom ajánlani ezt a könyvet.


ITT megrendelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése